Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

7 weken oud (de 1e week in huis)

 

15-10-2005 > Kensho gaat mee naar huis

Kensho opgehaald bij de fokker samen met 20 kilo hondenbrokken, zodat we voorlopig vooruit kunnen, het dierenpaspoort en het koopcontract. De stamboompapieren worden later thuisgebracht zodat Joop en Astrid ook kunnen zien hoe een van hun gefokte pups terecht is gekomen.

Op de reis naar huis een tussenstop gemaakt op de afsluitdijk om even naar het water te kijken. Kensho heeft buiten de auto een plasje gedaan en was verder niet onder de indruk van voorbijgaande fietsers en autoverkeer. De autorit duurde daarna nog 1,5 uur en die heeft ie vooral slapend doorgebracht.

Kensho is nu 7 weken en 1 dag oud.

Kensho's favoriete speelgoed is een blauwe vogel met touw eraan. Je zou het haast niet zeggen, maar dit is toch echt hondenspeelgoed (merk: Kong) :-)

Thuisgekomen Tommie eerst opgesloten in de studeerkamer, zodat Kensho eerst rustig kon rondsnuffelen. Tommie bekeek het allemaal vanachter het raam en eerder dan de bedoeling was, was Tommie al uit het raam geklommen en stond ze ineens in de tuin. Zo zagen ze elkaar eerder dan eigenlijk gepland, maar het is allemaal goed gegaan.. boven verwachting!
Kensho loopt buiten al goed mee aan de lijn en als de lijn strak komt gaan we gewoon even niet meer verder totdat ie naar me toe komt. Het liefst poept ie op zand waar viooltjes op groeien, dus dat moeten we nog wat uitbreiden anders hebben we straks een probleem als er geen viooltjes in de buurt zijn... Op 2 ongelukjes na heeft Kensho alle poepjes en plasjes netjes buiten gedaan. In de bench zijn houdt ie niet van... 's Nachts zijn we elke 2 uur naar buiten geweest, zo leert ie om buiten zijn behoefte te doen. Het kost even wat nachtrust, maar dat komt wel goed. Een half uurtje nadat we opnieuw gingen slapen ging ie ineens weer heel hard piepen en gillen. Denkend dat het om aandacht ging, want hij had net geplast liet ik hem maar doorgaan. Toen rook ik wel dat ie echt had gemoeten voor een grote boodschap, de schade opgeruimd en de volgende keer toch iets langer buiten blijven om te zien of ie misschien twee keer iets wil doen. En toen ie vannacht ineens stil was bleek ie te zijn uitgebroken en stond ie ineens voor mijn neus, ik moet dus wel de sluiting echt goed vastmaken.

Bij elkaar slapend op het speelkleed. Kensho in de schaduw en Tommie vanzelfsprekend vol (overbelicht) in de zon en beide erg ontspannen.

 

Kensho diep in slaap tegen de beer.

Op de achtergrond zijn nestlapje voor de vertrouwde geuren.

 

20-10-2005 > Het commando 'ZIT' aanleren en socialisatie met andere diersoorten

Kensho gewogen op 3,7 kg.

Vandaag heeft ie het commando 'zit' geleerd en daarna geleerd dit te doen op handgebaar zonder gesproken commando. Voorlopig hoeft er geen commando bij, maar ik vond dit wel handig te leren, zodat ie bij drempels en stoepranden wacht tot ie verder mag. Dat is wel zo veilig. Zie hieronder de foto's van de uitvoering. Goed he.. en nog geen 8 weken oud!

Ook heeft Kensho kennis gemaakt met eendjes, meerkoetjes, geiten, een agressieve gans (achter het hek), konijnen, vreemde katten, grote honden, lawaai-scooters, vrachtwagens, andere mensen en kinderen. Hij is werkelijk nergens echt van onder de indruk. Soms wordt een beetje spanning wel verraden doordat ie trilt.

Er wordt een en ander aan planten gesloopt in de tuin. Hij eet het niet echt op, maar de giftige planten moeten toch maar even verhuizen naar de voortuin (zoals bijvoorbeeld de buxus).

De benchtraining gaat ook al veel beter. Kon ie eerst nog 20 minuten voluit gillen als ie erin zat, nu is dat maximaal 5 minuten en vaak helemaal niet meer en gaat ie gewoon gelijk liggen, beetje zuchtend soms, tegen de beer. Hij heeft geleerd dat gillen geen zin heeft en dat ie er dan toch niet uit mag. Afgelopen nacht dus ook eindelijk wat meer uur slaap gekregen. Kensho is veel rustiger als ik wat muziek en licht aan laat 's nachts... dus dan moet dat maar even zo, kan mijn slaap nu wel goed gebruiken.

   
20-10-2005 > Kennismaken met de dierenarts

Eerste kennismaking van Kensho met de dierenarts. Gisteren waren we al heel eventjes binnengelopen in de wachtruimte. Een tabletje meekregen voor de ontwormingskuur die voor morgen gepland staat en volgende week worden we terug verwacht voor de tweede vaccinatie.

Resultaat van de algemene check-up was goed. Kensho gedroeg zich echt Akita-waardig en dus erg rustig. Het lichamelijk onderzoek onderging ie bedaard. Hij heeft een goed scharend gebit, twee ingedaalde testikels en verder was ook alles in orde. Ook is het chipnummer nog even gecontroleerd.

In de wachtkamer kwamen we wat volwassen honden tegen. De begroetingen gingen goed. Kensho kwispelt en gaat steeds met zijn voeten bovenop het gezicht van de andere honden staan.... gelukkig pikken die andere honden dit soort gedrag van een pupje.

Op de weegschaal bij de dierenarts woog ie vandaag 4,2 kg.

   
21-10-2005 > Ontwormingskuur
Kensho krijgt de reguliere ontwormingskuur (tabletje bij de maaltijd).