Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

16 weken oud (de 10e week in huis)

 

16-12-2005 > Wandeling rondom de Strijkviertel plas

Met de auto naar de Strijkviertelplas. Kensho ging voor het eerst op de achterbank, omdat ie uit zijn reiskennel is gegroeid en daar niet graag meer in gaat. Ik heb daarom een (waterdichte) hondendeken gekocht die speciaal gemaakt is om op de achterbank van de auto te bevestigen en een tuigje. Dit tuigje heeft een flap waar een autogordel doorheen gehaald kan worden. Zo kan Kensho zich rustig op de achterbank bewegen, gaan zitten of liggen, maar zit ie vast zodra hij een sprong zou willen maken of wanneer ik ineens moet remmen.

Op het strandje was iemand al aan een kuil begonnen. Kensho werd ontzettend enthousiast om het karwei af te maken. Ik was er bij gaan zitten met de zon in mijn gezicht, terwijl Kensho zich uitleefde op de kuil. Soms kwam ie met vier poten van de grond! In elk geval heeft ie nu door dat het leuker is te spelen met het strandzand, dan het op te eten.

Tommie plagen is nog steeds veel leuker dan haar gewoon met rust te laten. Maar Tommie weet inmiddels wel dat ze Kensho kan doen afdruipen (en hij weet dat ook) en staat vaak niet eens meer op. Bovenstaand tafereel speelt zich af onder mijn bureau, waar Tommie graag tegen de verwarming aan ligt.

 

17-12-2005 > Wandeling rondom de Nederrijnse plas en erg vies geworden

 

Wandeling in de sneeuw, hagel en regen bij de Nederrijnse plas in Nieuwegein. Kensho zat helemaal onder de modder. Thuisgekomen was ie binnen een paar minuten alweer schoongewassen. Hij verzorgt zichzelf erg goed.

 

18-12-2005 > Woef... omdat iemand zijn halve huisraad aan straat zet

 

Het is nog spekglad 's ochtends. We glijden over het trottoir naar het park. Daar staat een halfpipe die besneeuwd is. Kensho wil zijn neus in de sneeuw steken en loopt de halfpipe op. Ik zie het al aankomen dat ie zal uitglijden, maar hij kennelijk niet want hij kijkt verbaasd geirriteerd wanneer het gebeurd. En als een echte doorzetter haalt ie vervolgens nog drie keer dezelfde manoevre uit, waarbij ie dus ook weer op zijn bek gaat. Pas dan concludeert hij dat ie zijn pogingen maar moet staken. Eigenwijs? Koppig? Of gewoon een volhouder?

Kensho gaat de omgeving steeds beter in de gaten houden en laat het weten als iets op hem verdacht overkomt. Zijn geluid klinkt al een heel stuk zwaarder, en zo klonk er een diepe 'woef', omdat iemand zijn halve huisraad (inclusief TV) op straat had staan. En ja.. dat is natuurlijk wel een beetje vreemd, maar geen reden om alarm te slaan.

 

20-12-2005 > Vervolg fotoshoot voor het Kangani werkboek 'Hondentraining'

 

Vervolg fotosessie voor het Kangani werkboek. Hieronder een voorproefje van de foto's.

Boven een demonstratie van het meelopen aan de slappe lijn.

Rechts een demonstratie van afgaan temidden van allerlei afleidende factoren.

Kensho is erg lief voor kinderen en wil graag met ze spelen. Hij kwispelt dan en likt hun handjes zachtjes af zonder te happen. Het jongetje hierboven op de foto gaf Kensho een 'high five', waarna Kensho de 'speelboog' maakte (zie foto hieronder). Dat begreep het jongetje echter niet en die schrok ervan.

Demonstratie van het hierkomen aan de lange lijn.

Meer foto's vind je door op deze link te klikken.
's Avonds is Kensho een recordtijd alleen in de tuin geweest. Maar liefst 6,5 uur en hij heeft niets gedaan. Netjes alles opgehouden tot ik hem uit nam voor zijn avondwandeling. Knap hoor! We haalden alleen het uitlaatveldje niet dit keer (op de wadi moest Kensho al hoognodig). De grens ligt dus nog bij maximaal 6 uur.

 

21-12-2005 > Jonge hondjes vinden alles nog leuk en kennen geen angst

In een naburige straat worden extra parkeerplaatsen aangelegd. Dat betekent dat er overdag grote machines bezig zijn. Kensho en ik zijn er langs gelopen alsof er niets aan de hand was. Het beestje is tot nu toe haast nergens bang, terughoudend of verlegen geweest.

Kensho met buurvrouw Marije op de bank.

Iets dat ie niet mag... poten op de bank!

 

22-12-2005 > Kensho wordt met de dag sterker en krijgt zwarte haren

Kensho graaft graag en de rotsblokken in de tuin zijn kinderspel voor hem geworden. Hij rolt ze opzij alsof ze niets wegen. Daarom liggen er nu halve trottoirtegels ter bescherming. Voorlopig is dat afdoende, maar lang zal dat ook niet duren denk ik.

De zwarte haren op zijn rug hebben zich verder uitgebreid. De streep die een X-geworden was is nu opgevuld en het zijn twee zwarte ruiten geworden.