Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

4 maanden oud (de 11e week in huis)

 

14-12-2005 > Wandeling rondom de Strijkviertel plas

Met Kensho gaan wandelen in het Panbos. Hij is voor de tweede keer losgeweest en dat ging erg goed. Alleen zijn groepjes honden interessanter voor hem. Verder houdt ie goed in de gaten of ie moet komen of niet. Hij legt zo zeker een afstand af die vier maal groter is dan die ik loop. De rest van de dag heeft ie dan ook weinig energie gehad en veel geslapen.

 

25-12-2005 > Kerst c.q. mama's verjaardag in Breda

Hieronder Kensho met de jarige.

Onder: Kensho stapt zijn tent uit met tandenborstel met mintsmaak.

 

Onderstaande bench gaat in de verkoop. Kensho is eruit gegroeid. Ik gebruikte deze om hem veilig te vervoeren achterin de auto. De maat is 45 x 45 x 65 cm.

Tegenwoordig gaat ie in de gordel (via een tuigje) op de achterbank. En voor op reis heeft ie een echte tent (licht, waterdicht, snel op te zetten via 2 ritsen, haringen meegeleverd, opvouwbaar tot plat pakketje).

 

Kerstwandeling in het zonnetje.

Onderweg kreeg Kensho weer veel bekijks en complimentjes van voorbijgangers. "Wat een mooi beest" en "Prachtig" viel erg vaak.
Lekker rennen met broertje Albert.

Elkaar nieuwsgierig aanstaren.

 

 

Stiekem gegraven nabij Leslie's volkstuin.

 

Op de foto rechts zijn Albert en Andrea bezig met het toetje. Kensho is graag 'bij de hoop' en kan daarbij aardig gevaarlijk in de weg liggen. Maar... hij schooit in elk geval niet.

 

26-12-2005 > Kerst stress... zoveel indrukken voor zo´n kleine Akita pup

Het waren misschien toch wel erg veel indrukken deze eerste kerst voor Kensho. Eerst al zoveel mensen tegelijk weer terugzien. Dan alle cadeautjes onder de boom leggen en weer uitpakken. Bleek dat het eerste cadeautje voor hem was (weer een nieuw speelgoedje), dus zijn aandacht was getrokken en bij elk volgend cadeautje stond ie er met zijn neus bovenop.

Vanmiddag moest ie kokhalzen tijdens de wandeling, maar er kwam niets uit. Dat is weleens vaker geweest. Een vrouw die langswandelde was voetreflexologe. Zij wist te vertellen dat ik hem moest masseren halverwege de voet (want daar zit de maag).... hoe dat dan verder werkt met twee voeten en maar 1 maag heb ik verder niet nagevraagd (ben zo'n gesprek al eens eerder aangegaan met een voetreflexologe en toen niet veel wijzer geworden). Het kon zijn dat de spanning op zijn maag was geslagen vertelde ze. Kwaad zal het in elk geval niet kunnen, behalve als Kensho zich in zijn hoofd zal halen dat ie als keizer behandeld wordt en dat dan misschien ook is.

 

 

27-12-2005 > En dan sneeuwt het...

 

En dan de dag na kerst is het wel wit. Er ligt een laagje poedersneeuw, het is koud en Kensho is helemaal in zijn element. Fier kijkt ie uit over het park, om dan ineens weer weg te stuiven.

De vacht van een Akita bestaat uit meerdere lagen. De rechte hardere dekharen houden sneeuw en kou buiten, net als bij wolven. De zachte grijze onderwol is dicht en zorgt voor isolatie. De vacht moet wijd uitstaan.

Je ziet op deze foto ook duidelijk het 'urajiro'-patroon, dat elke Akita (uitgezonderd de witte variant) moet hebben. Met urajiro wordt bedoeld de witte vacht op de zijkanten van de kaak, onderkant van de kaak, onderkant van de borst, onderkant van het lichaam, onderkant van de staart en binnenzijde van de benen.

De staart is een teken van waardigheid. Deze moet hoog en over de rug gedragen worden. Alleen binnenshuis zal Kensho de staart volledig ontspannen.

.

Als Kensho een kuil ziet, maakt ie hem altijd graag nog eventjes wat dieper. Dus ook deze kuilen die zijn overgebleven nadat er wat boompjes in het park zijn weggehaald. Het Prinses Amaliapark (voorheen Groot Archeologiepark) is dan ook al meer dan vijf jaar gewoon als een weiland, met modderige gedeelten, geen struiken of bloemen, maar wel een paar boompjes. De boompjes die nog door Koningin Beatrix zijn geplant tijdens de Boomplantdag van 2000 omranden een hondenuitlaatplaats. De gemeente noemt dit park "een oase in wording". Een groot gevoel voor understatement !

 

28-12-2005 > Met Kensho naar kantoor, hoort allemaal bij de opvoeding

Vanmiddag is Kensho voor de derde keer op kantoor geweest. Daarna voor het eerst een volledig rondje rondom de Strijkviertelplas. Omdat we daarvoor ook al naar het park waren geweest, was zijn energie daarna wel even op. Tekenen van moeheid heeft ie tijdens het wandelen niet getoond, maar eenmaal thuis ging ie een paar uur slapen in zijn buitenhok.

 

29-12-2005 > Kensho is duidelijk een gedomesticeerd hondje ;-)

Eerst nog lekker in het zonnetje gewandeld en toen we net terug binnen waren begon het te sneeuwen: echte vlokken!

Ik dacht Kensho een plezier te doen door hem te laten zien wat echte vlokken zijn, dus deed ik hem in de tuin. Maar nee... kijk maar op de foto. Hij wilde liever binnen zijn.

Kensho op de uitkijk.