Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

4,5 maand oud (de 13e week in huis)

 

08-01-2006 > Politiehonden Demonstratietraining

Met Kensho naar de Politiehonden Demonstratietraining op het terrein van HSV Leidsche Rijn.

Rechts een foto van bovenaf genomen van Kensho die rustig toekijkt naar deze zeer gehoorzame (en toch stoere) honden.

Behalve een instructeur die zijn hond had meegenomen, was Kensho het enige hondenpubliek. Hij heeft goed opgelet. Hield zich rustig. Alleen dat ik het commando 'in je handen klappen' heb gekoppeld aan dat ie dat tegen je op mag (moet dus) opspringen, was niet zo handig aangezien dat na elke succesvolle demoproef het publiek ging applaudiseren. Kensho werd dan helemaal gek en dacht waarschijnlijk dat iedereen wilde dat ie tegen hun ging opspringen.

 

Hiervoor lag Kensho erg leuk in zijn buitenhok, heel cliché met zijn poten naast zijn kop en net over de rand. Eerder deze week had hij alle dekens uit zijn hok gehaald, ervoor neergelegd en toen lekker voor het hok op de dekens in de buitenlucht gaan liggen.

Maar steeds als ik dan een foto wil nemen gaat ie voor de deur zitten, zoals hiernaast te zien is.

Nadat ik weer was opgewarmd zijn we in het Panbos gaan wandelen. Opvallend is dat Kensho nu beter met andere honden kan spelen (hij kreeg vanmiddag ook weer volop kansen dat te oefenen zo druk als het is op de zondagmiddag). Eerst nam hij het 'spel' altijd erg serieus, met zijn zelfverzekerde dominantie.. een bewijsdrift van een klein pupje. Nu ie groter is durft ie ook eens zich over te geven, zich onderdanig op te stellen, ook eens op de grond te gaan liggen en zijn buik te tonen en zo is het spel gelijkwaardiger, speelser en meer ontspannen voor iedereen.

 

Onze bijdrage aan het praktijk werkboek van hondenschool Kangani:

Deze week heb ik de foto's ontvangen die in week 14 en week 16 zijn gemaakt van Kensho en mij in het kader van het praktijkboek 'Hondenopvoeding' dat Angelique van Kangani aan het schrijven is. Klik op een van de kleine fotootjes hieronder.