Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

6 maanden oud (26 februari tot 26 maart 2006)

 

26-02-2006 > Tandjes laten zien.... doet ie liever niet !

Kensho rust uit op de deurmat na de les bij de hondensportvereniging. Het gaat erg goed nu, alleen wil ie niet zijn gebit tonen... daar moeten we meer op oefenen.

Daarna op visite bij Suzan en Gerrit. Weer een nieuw huis om te besnuffelen. Gelukkig was Kensho zo slim om bij de inspectie echt alleen te snuffelen en niet alles aan te raken, want er stonden ook cactussen op de grond.

In huis heeft Kensho nog niets gesloopt, maar dit gewone speelgoedbeertje (geen speciaal hondenspeelgoed) is nu toch kapot gegaan. Ongelooflijk hoeveel vulling er uit zo'n klein beertje komt. Kensho ligt erbij en kijkt voldaan uit over het 'besneeuwde' tapijt.

 

02-03-2006 > Door de sneeuw banjeren... echt iets voor een Akita en een Alaskan Malamute

Wandeling met Angelique en haar Alaskan Malamute in het Panbos.

Kensho wilde allemaal spelen.

's Avonds Kensho naar Breda gebracht voor weer een logeerpartijtje. Hij moet er een beetje routine in krijgen. Hij blijft 2 nachtjes en gaat 1 keer met mijn moeder mee naar het werk (moet ie wel gelijk overwerken tot 2100 uur).

 

04-03-2006 > Akita Kensho houdt van gezelligheid: meer mensen, meer lol!

Kensho weer opgehaald in Oudenbosch waar we Oma's verjaardag vierden. Alsof er geen hond in huis aanwezig was lag ie onder de grote tafel (waar iedereen aan zat) te slapen. Lui rekte hij zich uit en kwam onder tafel vandaan toen ik binnenkwam.

 

05-03-2006 > Kensho snapt het allemaal, maar kan het soms gewoon vertikken

Vanochtend had ik op de hondenschool een dwarse Kensho. Hij kent alles, maar vertikte gewoon om het te doen voor me. Even een dipje en dus even weer de rangorderegels verscherpen.

Bijna lente.

Wat een mooie staart, he?

Is het nu een vos of een springbok?

Vanwege dit soort springbokkengedrag staan deze stoelen nu ook onder tafel. Kensho ging er ook op zitten, gewoon met zijn rug tegen de leuning. En gevaarlijker.. hij ging er ook op staan, met zijn voorpoten op de leuning.

 

10-03-2006 > Kensho gaat werken bij MJK Leathers in Oudenbosch

Vandaag is Kensho met mijn moeder mee gaan werken bij MJK Leathers in Oudenbosch.

 

11-03-2006 > Kensho scoort een rode kaart en blesseert zijn baasje

Kensho heeft een rode kaart gekregen vanavond. Hij heeft mij gevloerd toen ik rennend met hem de straat over stak. Erg pijnlijk om met je knie en scheenbeen op de stoeprand te knallen. Misschien bedoelde hij het wel goed en dacht ie dat ik zonder uit te kijken zomaar de straat op rende, maar ik denk het niet. Vanaf nu maar niet meer met hem rennen, want hij heeft echt de gewoonte dan voor je voeten te lopen terwijl ie lachend naar je opkijkt.

 

12-03-2006 > Dat worden even korte wandelingetjes voor deze belhamel

Door Kensho's actie heb ik ons moeten afmelden bij de hondenschool voor vanochtend. Koste me alleen al een half uur om naar het hondenuitlaatveldje te sukkelen en terug.

 

13-03-2006 > Sunshine... the peacemaker ! Wat een mooie fotoshoot.

Ik zat thuis te werken en dacht ineens 'wat is het toch verdacht stil'. Ga ik kijken in de woonkamer en tref ik dit lieflijke tafereeltje aan in de zonnestraal.

En sindsdien gaat het veel beter tussen Kensho en Tommie. Kensho snuffelt aan Tommie's vacht, Tommie antwoord met een kopje, Kensho geeft haar een lik en Tommie antwoord door te gaan knorren. Wie had dat gedacht?

 

17-03-2006 > Akita Kensho krijgt territoriale neigingen

De laatste tijd houd Kensho zich meer bezig met de geurtjes van andere honden die op bepaalde plaatsen zijn afgezet. Vandaag deed hij zijn eerste territoriale plasje. Voordat ik er erg in had lichtte hij zijn poot op en sproeide zijn eigen geur erover heen. De kleine jongen wordt groot. Dit vlaggen mag ie niet. Ik loop altijd gewoon door als ie gaat snuffelen.

Na de val met mijn scheenbeen op de stoeprand heb ik nog steeds een pijnlijke instabiele knie. Nu Kensho aan het puberen is, is ie soms erg onstuiming. Als ik mij schrap moet zetten doet het extra pijn. De oplossing heb ik gevonden: ik doe hem een halti aan. En dat is een ware verademing want Kensho loopt dan aan de slappe lijn precies op kniehoogte links naast mij. Het is een soort van neusriem, zoals je ook voor paarden verschillende hoofdstellen hebt. Er zijn mensen die denken dat het een agressieve wolf met muilkorf is, maar die moeten nog maar een keer kijken. Kensho is alles behalve agressief, alleen onstuimig.

 

18-03-2006 > Survivallen met een Akita.... Kensho graaft tot aan het water.

Kensho is een survival-hond. Hij graaft kuilen aan de Strijkviertelplas, als een hele diepe aan het graven is hoor ik hem ineens slobberen. Hij heeft water gevonden!

 

19-03-2006 > Kensho is als de brozem

En weer naar de hondenschool. Kijken hoe de brozem zich nu weer gedraagt.
Het ging erg goed! Kensho was weer mee van de braafsten van de groep. Ook wanneer een andere hond hem ging uitdagen, bleek Kensho netjes zitten met zijn aandacht op mij gericht. Een hond die hard naar hem stond te blaffen (en het zag er niet echt vriendelijk uit), kreeg als antwoord van Kensho een glimlach en een wiegende staart. Sowieso antwoord ie geblaf nooit met geblaf.

 

20-03-2006 > En weer aan het werk

Een ritje naar Oudenbosch en Kensho achtergelaten bij MJK Leathers.
Hij zal iets meer dan een week bij mijn moeder logeren. Daarom de afgelopen weken steeds geoefend met een paar nachtjes per keer.