Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

8 weken oud (de 2e week in huis)

 

21-10-2005 > Je staart achterna...

Kensho heeft een wit pluimpje aan zijn staart, het is net een penseel. Hij heeft de gewoonte erachter aan te gaan dus soms loopt ie rond met een nat pluimpje en draait ie rondjes als een katje.

 

Het verkleuren van de Akita vacht.... als in het sprookje !

Je ziet dat ie al aan het verkleuren is, hij wordt steeds witter en dat zie je vooral in zijn gezicht. Zie hieronder een tweetal foto's van zijn vader, zodat je een idee krijgt van waar het naartoe gaat met zijn vachtje. Ook zie je dat de oren als pup nog omflappen en dat deze later rechtop gaan staan.

Musuko als pup van 6 weken

Musuko 3 jaar

 

22-10-2005 > Mee naar het tuincentrum en kippen kijken

Vandaag is ie mee naar het tuincentrum geweest om extra rotsblokken te halen. Dit om ervoor te zorgen dat ie niet meer zo graaft, want dat geeft zo'n blubber en dat loopt ie dan ook weer naar binnen. Verder heeft ie ook kippen gezien op een boerderij. Kensho keek alleen maar, maar daar dachten de kippen anders over. En nu moeten we nog een keer paarden en koeien gaan kijken.

 

23-10-2005 > Kensho de Akita pup gaat voor het eerst naar school

De eerste les in de puppyklas bij HSV Leidsche Rijn. We stroomden in in les 3 en hij is gelijk de jongste in de klas. Wat we hebben gemist is het aanleren van 'zit' en 'af'. Het eerste kent ie al, het tweede nog niet. Ik vind het nu ook nog niet belangrijk om echt te gaan trainen. Een band opbouwen en hem opvoeden is nu belangrijker. Opvoeden is aanleren wat wel en niet mag in huis, buiten en op bezoek. Dus niet tegen mensen opspringen, niet binnen plassen, niet aan tafelpoten knagen, alleen leren zijn etc. Dat 'af' en dergelijke, dat komt allemaal wel.

's Middags gaan wandelen bij kasteel De Haar. Kensho trekt erg veel bekijks.

 

24-10-2005 > Kensho slaapt voor het eerst de hele nacht door

Vannacht is de eerste nacht geweest dat ik er helemaal niet uit ben geweest tussendoor om hem uit te laten. En toen ik vanochtend om 7:30 naar hem toe ging had ie ook niets gedaan op de krant in zijn bench. We zijn toen naar buiten gegaan voor het eerste wandelingetje van de dag. En het regende... daar heeft Kensho dus echt een hekel aan. Daarom is ie vandaag dan ook voor het eerst in zijn hondenhok gaan zitten.

Er ligt een dekentje achterin en hij heeft buiten ook speelgoed. Vandaag gaat ie leren om zonder te piepen zich buiten een tijdje in zijn eentje te vermaken en intussen werk ik wat vanuit huis. Vanachter het raam kan ik een oogje in het zeil houden. Na een paar minuutjes is ie achterin zijn hok in slaap gevallen. Als ie wakker wordt gaan we eerst wandelen en dan krijgt ie weer eten.. en zo gaat het eigenlijk de hele dag een beetje door nu. Hij krijgt nog 4 maaltijden op een dag.

Zoals alle puppies gebruikt ook Kensho graag zijn tandjes. Zolang je zelf kalm blijft is hij dat ook, maar ga je met hem spelen en gek doen dan wordt ie bijterig. Niet dat ie bijt, maar het speels happen kan toch soms wel pijnlijk zijn. Hij leert nu dan ook dat ie niet in handen mag happen en dat ie zachtjes moet doen. Gelijk bied ik dan een alternatief aan waar ie zijn tanden flink in mag zetten zoals je hem hiernaast ziet doen. Wanneer er kinderen op Kensho afkomen dan kwispelt ie als een gek en is ie ook heel lief en zacht. Hij maakt dus wel onderscheid en dat is alleen maar goed.

Het regent al de hele tijd en we moesten naar buiten. Alsof ik hem iets heel ergs aandeed heeft ie eerst staan janken en kermen en wilde hij geen stap buiten de deur verzetten en keek ie naar de plassen water alsof ik gek geworden was om nu naar buiten te gaan. Van Akita's is bekend dat ze niet van water houden. Kensho gedroeg zich dus als een Akita uit het boekje. Natuurlijk kan ik daar met ons klimaat niet aan toegeven en dus gingen we op pad. Even een blokje om. Met kattebrokjes als beloning heeft ie uiteindelijk toch zijn rondje goed gelopen.

Het met rust laten van Tommie gaat erg goed. Kensho lijkt goed te weten dat ie niet achter Tommie mag aanrennen, maar dat wil niet zeggen dat ie het nooit doet. Gelukkig komt Tommie altijd vrij snel terug en lijkt ze wel nieuwsgierig te zijn naar de nieuwe huisgenoot.

 

25-10-2005 > Een inmiddels gewaardeerd Akita buitenhuis

Inmiddels is Kensho erg graag in zijn buitenhuis.

Wat is ie ontzettend hard gegroeid in een week tijd. We zijn even langs de dierenarts gelopen om daar op de weegschaal te gaan staan: 4,5 kg. Sinds vandaag staan zijn oren soms allebei al rechtop. Zijn gezicht wordt steeds witter en zijn vachtje steeds roder.

 

26-10-2005 > Een akita pup zonder cameravrees, dat is Kensho

In een boek van Turid Rugaas las ik dat veel honden een camera eng vinden en weg zullen kijken. Zo niet Kensho dus.

 

Tommie achtervolgen blijft leuk

 

Tommie springt onder het tafeltje en dan ligt, heel toepasselijk, het boek "Slechte gewoonten van honden" tussen hen in.
Kensho heeft van Annette en Michelle nieuw speelgoed gekregen, waaronder deze egel.
 
Prooischudden gaat hem erg goed af.

 

27-10-2005 > Kensho gaat mee op visite naar het verzorgingshuis waar Opa woont

Een volle middag voor Kensho. Na een lange autorit inclusief file kwamen we aan in het verzorgingshuis waar Opa nu woont. In de sluis kwamen we Oma tegen. Opa heeft genoten van de pup. Daarna bij Oma gegeten en toen nog een visite. Op de weg naar huis lag ie lekker te slapen in de auto.