Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

9 maanden oud (26 mei tot 26 juni 2006)

 

03-06-2006 > Wandeling in het Liesbos in Breda

Kensho en zijn roots.

Kensho samen met mama op de achterbank van mijn auto.

We gingen wandelen in het Liesbos in Breda.

 

"Stille wandeling" in Zeist

 

De hele boswandeling kwamen we niets en niemand tegen.

In de file ernaartoe hadden we ook al wel genoeg drukte gezien.

 

 

"Gij zult geen kuilen graven onder picknickbankjes"

 

09-06-2006 t/m 10-06-2006 > Opvoedkundig nachtje slapen in een dierenhotel

 

Kensho heeft een proefovernachting gehad bij het 5-sterren hotel Dierenhotel Marijke in Kanis. Hij werd in een groepje geplaatst met 3 Golden Retrievers en het is goed gegaan. Kensho vertoonde geen overdreven dominant gedrag en heeft zelfs gegeten. En al was het maar 1 nachtje, hij was wel heeeeel erg blij om mij weer te zien.

 

Hittegolf > De rui is gelukkig begonnen, maar we treffen er maatregelen bij.

Kensho met zijn hoofd op zijn BodyCooler deken en BodyCooler bandana om zijn hals. Het gaf enige verlichting tijdens de hitte.

 

16-06-2006 > Stoute hond !

Kensho heeft er een slechte gewoonte bij dus. Hij heeft er succes mee gehad: heeft broodjes gerookte kip van de lunchtafel bij mijn moeder gestolen en heeft het ontbijtbordje dat klaar stond voor ome Tonnie bij MJK Leathers leeggedronken (wel de melk, maar niet de muesli).

 

18-06-2006 > Stoute hond ! Weer ja !

Weer een doelpunt voor Kensho. Ik moet nu echt alert worden in de keuken.

Een wazige foto, maar dat is omdat ik toevallig de camera in mijn hand had toen Kensho dit deed. Intussen dat ik hem eraf stuurde heb ik op goed geluk afgeklikt.

 

 

Had ik kipfilet ontdooid en in stukjes gesneden voor het roerbakken, moest ik heeel eventjes in de studeerkamer zijn, kom ik terug... zie ik Kensho met zijn poten op het aanrecht en was er van de 2 kipfilets nog maar 1 klein stukje over. Hij krijgt een tik op zijn neus en hij moet zijn bench in. Het lijkt hem niets uit te maken. Alsof ie zelfvoldaan ligt te grijzen en denkt "ik wil best een paar uur in een bench zitten als ik twee kipfiletjes in mijn buik heb".

En hij denkt: "Lekker puh!" ;-)