Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

11 maanden oud (26 juli tot 26 augustus 2006)

 

26-07-2006 > Angstrespons aanstelleritis fase

Tijdens een wandeling door Vinexland komen we langs een muurtje met een grote zwarte satelietschotel erop. Tja.. daar heb ik Kensho niet bewust mee gesocialiseerd en de gewone witte aan de gevels heeft ie vast wel eerder gezien. Deze wekt een angstrespons op en hij gaat zwaar zitten blaffen met zijn staart omlaag. Ben er even blijven stilstaan. Morgen dezelfde route dus maar.

 

27-07-2006 >Kensho vergeet dat ie bang zou zijn voor de schotel

Vandaag geen reactie op de grote zwarte schotel. De kat een stukje verderop was interessanter. Was dus een geval van aanstelleritis.

Links het beertje van Kensho na de 'make-over'. Het is net een echte Designer Toy, dus doe een bod!

 

28-07-2006 > Kensho heeft onbedoeld Tommie helemaal gewassen

Oeps... foutje. Was eventjes weg vanochtend en dan laat ik Kensho altijd in de tuin en Tommie in huis. Nu had ik niet gezien dat Tommie in de tuin zat. Ik trof dus een van top tot teen en van voor naar achteren nat katje aan. Helemaal gewassen met hondentuf. Gelijk dat beestje maar vlees gegeven en een lekker melksnoepje en geaaid tot ze hard ging knorren. Daarna ging ze weer vlak bij Kensho liggen dus een trauma heeft ze er niet aan overgehouden, maar voor een kat moet dat heel vies zijn om door een hond te worden gewassen.

 

31-07-2006 > Bezoek van Kensho's fokkers

Joop en Astrid zijn op bezoek geweest en hebben Kensho's stamboom overgedragen.
Klik op het fotootje hieronder voor een grotere afbeelding van de stamboom.

 

07-08-2006 > Akita huilt mee met het luchtalarm, mijn eigen versterker

Het is de eerste maandag van de maand. Om 12 uur ging dan ook het luchtalarm. En ik kan het nooit meer missen want in de tuin zit een levende versterker. Kensho ging meehuilen en het klonk bijna hetzelfde!

 

10-08-2006 > Kensho volgt een natuurdocumentaire over trekvogels op TV

 

13-08-2006 > Wandeling bij de Achelse Kluis

Dit natuurgebied ligt ten zuiden van Valkenswaard, aan de grens met België) in het beekdal van de Tongelreep

Je loopt hier vrij tussen de koeien (honden zijn toegestaan, maar moeten aan de lijn blijven).

Je moet ook ruime afstand tot de dieren bewaren.

Uitzicht vanaf de uitkijktoren aan de rand van een oud populierenbos dat langzaam aan het afsterven is (zie foto hieronder). Door de hoge waterstand worden de wortels aangetast en zijn de bomen ten dode opgeschreven. Het beekdal is een natuurgebied in wording, waarbij Staatsbosbeheer sinds 1995 de natuurlijke processen enigszins bijstuurd (begeleide natuur) om de tijd terug te draaien.

In de nabijgelegen abdij van Achel (officieel Onze-Lieve-Vrouw-van-La-Trappe-van-de-Heilige-Benedictus geheten) kun je het authentiek gebrouwd trappistbier 'Achel' drinken. Je moet er dan wel voor 18 uur zijn, dat hebben wij niet gered :-(

 

16-08-2006 > Kensho wordt gedwongen van zich af te bijten in deze wereld

Kensho loopt nog steeds met kwispelstaart op andere honden af in de veronderstelling dat zij ook willen spelen. Nu hij groter is, krijgt hij vaker een boze grom als antwoord. Eerst schrok hij daarvan, nu hersteld hij zich direct en reageert net zo terug. Dus boos, grommend, ontblote tanden en opgetrokken lippen. Als ik hem dan meeneem om verder te lopen, laat ie de situatie ook gelijk weer los. Het is duidelijk dat ie bijna een jaar is.

 

20-08-2006 > Creatieve Akita geest

Bij het terugbrengen van de bal (bij het apporteren) heeft Kensho een nieuwe manier bedacht om de bal af te geven. Niet gewoon brengen en dan loslaten. Nee nu kwam hij aanrennen.. steigerde vlak voor mijn neus en gooide de bal met een zacht boogje naar mij toe. En dat een paar keer achter elkaar.

 

21-08-2006 > Een nieuw logeeradres met eigen PSV badlaken als bed

Kensho is voor het eerst gaan logeren bij Appie en sliep daar op zijn eigen PSV badlaken.