Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

13 maanden oud (26 september tot 26 oktober 2006)

 

27-09-2006 > Kleine Kensho wordt groot

Kensho ontmoet een saarloos wolfshond teefje bij de Strijkviertelplas. En ze is nog loops ook. Ze dollen wat samen (helaas geen camera bij (me)) en hij mag ook nog eens aan haar snuffelen. Kleine Kensho wordt groot ;-)

 

28-09-2006 > Wandelen bij het strandje aan de Strijkviertelplas

Eerst komt Kensho een kleine labrador tegen om mee te spelen....

.... en even later een grotere.

 

 

30-09-2006 > Rondje Nedereindse Plas tussen Nieuwegein en IJsselstein in

En weer een mooie zomerse dag :-)

Weer kreeg ik een aantal keren te horen: "Wat een mooie hond".

"The World By Kensho" # II

Dat witte op de achtergrond is de kunstskibaan.

 

 

"The World By Kensho" # III

 

 

 

 

 

 

En nog even aan de waterkant gezeten in het zonnetje.

Het is erg laat als ik Kensho voor de laatste keer uitlaat. Een auto met twee jongemannen stopt. Eén van hen stapt uit en vraagt mij de weg naar de snelweg (verdwaald in Vinex-land in het midden van de nacht, kan het erger?). Kensho houdt hem op drie meter afstand met zijn zware blaf. Met zijn bescherminstinct is dus niets mis (en het staat vooral aan als het donker is).

 

 

01-10-2006 > Angstreponsen leven weereens op

Vanochtend lopen we langs de vuilniscontainer. Iemand heeft zijn tuin opgeruimd en er staan een hoop wilgenmanden in elkaar geschoven naast de stortkoker. Kensho heeft zijn lenzen niet in en slaat aan. Hij blijft maar naar de manden blaffen alsof het een grizzlybeer zou zijn (tenminste... met veel fantasie kan ik dat er nog van maken). We lopen verder en doen eerst onze ronde. Daarna loop ik terug en Kensho snuffelt heel voorzichtig aan de beer. Net als hij gerust is schop ik ertegenaan. De beer beweegt. Kensho schrikt. Ik verklaar hem voor gek. Waarop Kensho ook inziet dat het slechts in elkaar geschoven manden zijn.

Goed dat we gisteren van de zon genoten hebben, vandaag regent het veel. 's Middags met Kensho naar het Dierendagweekend, georganiseerd door Diebo, geweest.

 

Flirten: Terwijl ik aan de gratis poffertjes zat, kwam er net een vrouw naar buiten gelopen met een grote zak bullepeesjes. Kensho begon met haar te flirten en ze merkte het op. Ze ging stil staan, waarop Kensho met zijn allerliefste koppie heel netjes ging zitten voor haar om zijn 'braafheid' te tonen (lees: zijn talent tot manipuleren). Nou... het werkte! Ze maakte de zak open en gaf Kensho een bullepeesje (met mijn toestemming). Dit was vast opvoedkundig onverantwoord.

Speelrecord: Binnen werd er een huisdierenkeuring verricht. We hebben meegedaan en Kensho heeft de hoogste score van de dag op.... speelsheid!

Grafitti: Even later heeft ie op een pilaar in de winkel zijn vlag uitgezet. Ik bood mijn excuses aan, aan het winkelpersoneel. Zij waren echter erg laconiek "happens all the time". En zo is dat met reuen. Eén plas is nooit één plas (dus dat werkt helaas anders als bij eieren, want "één ei is geen ei" heb ik vroeger geleerd met Pasen). Als een reu urine ruikt, zal ie zijn eigen vlag daaroverheen zetten.

De hoogste score wint een prijs. Nog even afwachten dus.

 

Vanavond liet Kensho álle dominantiehandelingen in zéér ontspannen toestand toe. Zijn staart ging omlaag, zijn wangen waren ontspannen en volgens mij gingen zijn ogen bijna dicht. Hiervoor bleef hij niet altijd bij alles ontspannen, dus..... ga samen met je hond poffertjes eten, laat dan een vreemde hem iets lekkers geven, laat hem ergens binnen plassen en neem zelf een biertje ;-)

 

04-10-2006 > Dierendag 2006

met flits

Ik geloof dat Tommie en Kensho het al goed genoeg hebben zo en iets lekkers en een aai krijgen ze elke dag. De vorige dierendag heb ik een bijdrage overgemaakt aan de Dierenbescherming, dit jaar aan de Partij voor de Dieren. Er zijn nog vele dieren die zouden willen dat ze het zo goed hadden als Tommie en Kensho.

Opgestaan... plaats vergaan!  

Tommie woont tegenwoordig in Kensho's bench. Tommie slaapt er ook, ze heeft het schapenvachtje ontdekt en weet intussen dat Kensho uit zichzelf toch zijn bench niet ingaat. Het enige dat hij doet is zijn kop erin steken om een slok water te nemen.

 

05-10-2006 > Wandeling in het Panbos in het ochtendzonnetje.

Oktober en ik loop in T-shirt buiten. Super!

Op de zandvlaktes aangekomen in het Passietijd!

Omstebeurt even lekker graven.

Kensho is "Huisdier van de Regio"

's Avonds wordt ik gebeld door Diebo: Kensho heeft de prijs gewonnen en is uitgeroepen tot "Huisdier van de Regio". Volgende week mag ik de prijs komen ophalen. Ik ben benieuwd wat het is. Kensho moet mee, want er wordt dan nog een foto gemaakt die komt in elk geval op de Diebo website en ze sturen het met een verhaaltje naar het huis-aan-huis blad van Nieuwegein.

 

 

07-10-2006 > Kensho volgt een wolvendocumentaire op TV

Kensho logeert een nachtje in Breda bij mama en Leslie en heeft daar naar een wolvendocumentaire op TV gekeken.

Huilende wolven

Daarna wil ie even zijn verhaal kwijt...

Vertel het maar Kensho... wat is er allemaal gebeurd?

 
Disclaimer: De teksten op deze website zijn geschreven met een rose bril en berusten (soms) geenszins op de werkelijkheid !!! ;-)

Kensho speelt met Leslie. Als ie maar goed onthoud dat dit alleen bij Leslie mag en ook dan niet te lang.

 

10-10-2006 > Prijsuitreiking "Huisdier van de Regio"

De volgende drie foto's zijn bij Diebo gemaakt.

 

 

De overhandiging van de bling bling halsband. Het duurde een heel tijdje voordat Kensho rustig genoeg was om op de foto te gaan (herinner je je nog: een 9,5 voor speelsheid en in een omgeving waar het wemelt van de lekkere geurtjes).

In elke dierensoort werd een winnaar uitgeroepen. Bij de honden is ene Jeppe 'Hond van de Regio' geworden. Overkoepelend over alle soorten heen was er een hoofdprijs voor 'Huisdier van de Regio'.

Deze foto is ook op de website van Diebo geplaatst. Ik weet niet hoe lang dat er blijft staan, maar dit is in elk geval nu de directe link.

Kensho met zijn prijs: een zwart lederen halsband met zijn naam in strass,

* Bling Bling * ...

... en een frisbee, en nog wat lekkers.

   

 

12-10-2006 > Christ komt op visite

Christ komt op visite en Kensho gaat zowat door het dolle. Het is spelen, maar zijn gezichtsuitdrukking op de linkerfoto is wel indrukwekkend.

 

13-10-2006 > Dagelijkse rituelen tussen een Akita en zijn kattevriendin

 

Een bijna dagelijks terugkerend iets.

lucky shot

Even PV-en

 

18-10-2006 > Wandeling door het Amerongse Bos op de Utrechtse Heuvelrug

Het Amerongse Bos is één van de oudste bossen op de Heuvelrug. Sommige grove dennen dateren uit 1770 en delen van het gebied doen met hun enorme woudreuzen, weelderige ondergroei en reusachtige, omgevallen stammen denken aan een oerbos. Het bos dankt zijn leeftijd aan de kasteelheren van het in de Amerongse Bovenpolder gelegen kasteel Amerongen. Zij lieten het bos aanleggen om er te kunnen jagen. Naast zijn ouderdom heeft het Amerongse Bos nóg een bijzonderheid. Het bos ligt namelijk op de 69 meter hoge Amerongse Berg, het hoogste punt van de Utrechtse heuvelrug. Het heuvelachtige terrein geeft onverwachte en prachtige vergezichten, enerzijds over de Gelderse Vallei en aan de andere kant tot ver in de Betuwe.

 

Kensho laat even weten dat ie er ook bij was :-)

 

En de honden mogen hier alleen aangelijnd komen. De vorige keer had ik Kensho loslopen en kreeg ik 'op mijn donder' van een heel vriendelijke boswachter.

 

De rode route gelopen vanaf 'Het Berghuis', maar weer verdwaald (as usual) dus wat meer meters gemaakt dan de 3,5 km die ervoor stond.

"Eenzame Eik" By Kensho

En de eik doet hard haar best om niet eenzaam te blijven.

Op 23 mei ben ik voor het laatst hier geweest en toen telde ik rondom de eenzame eik een zevensprong, maar het blijken acht weggetjes te zijn. Minder leuk dus. Mahaar...... één van de weggetjes had geen naam, dus eigenlijk (!) vind ik het toch een zevensprong ;-)

 

 

... foto gemaakt omdat ik het mos op de achtergrond zo mooi groen vond.

Kensho wordt afgeleid door een vogel in de boom bij het poseren.

 

Allebei groene ogen, maar bij Kensho komt het door de lichtinval. Kijk maar op de foto rechtsboven hiervan, wat voor zwarte kooltjes dat ie ook kan hebben op een foto.

"Gij Zult Niet Graven Onder Picknickbankjes"

 

"The World By Kensho" #IV

"The World By Kensho" #V

"The World By Kensho" #VI

 

Als boswachter in het Amerongse bos heb je kennelijk genoeg tijd, creativiteit en de vrijheid om dit soort steunpaaltjes te maken. Best een leuke job dus. En ineens weet je het .... ;-)

Genoeg gespeeld, moet nu snel vliegen om op tijd te zijn bij de wijnproefcursus. De camera blijft thuis, want Kensho mag toch niet mee (zie jij de logica?), anders denkt iedereen aan geuren als 'animaal', 'natte hond', ... etc. Wat natuurlijk onzin is, want Kensho ruikt helemaal niet naar hond! Kensho ruikt naar Kensho!

En na zo'n tekst is het weer tijd voor de disclaimer :-)

Disclaimer: De teksten op deze website zijn geschreven met een rose bril en berusten (soms) geenszins op de werkelijkheid !!!

De wereld is alleen zoveel mooier mét !

19-10-2006 > Wandeling in het Panbos  

Het direct aan Beerschoten grenzende Panbos is een voormalig stuifzandlandschap. Hiervan resteren nog een aantal kleine zandvlaktes, maar het grootste deel is begroeid met naaldbos. Karakteristiek voor het Panbos zijn de, aan de rand van de zandvlaktes gelegen, oude grove dennen. Door de wind is het zand tussen de wortels weggestoven en is het wortelstelsel bloot komen te liggen. Daarnaast groeien in dit gebied enkele tientallen jeneverbesstruiken die bekend staan als specifieke pioniersplanten in stuifzandgebieden. Zandhagedis en vele insecten profiteren van de droge, en in de zomer warme, zandvlaktes.

Het Panbos en een deel van Houdringe is aangewezen als honden losloopgebied.