Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

9 weken oud (de 3e week in huis)

 

28-10-2005 > Eerst goed uitlaten en dan even mee naar het werk

Na een wandelingetje aan de Strijkviertelplas een bezoekje gebracht op kantoor. Het was lunchtijd dus er waren niet veel collega's. Kensho heeft zich binnen weer voorbeeldig gedragen. Liep netjes mee aan de lijn, in tegenstelling tot buiten waarbij hij door elk herfstblad wordt afgeleid en aan de Strijkviertelplas snapte ik hem op het eten van konijnenkeutels.

 

30-10-2005 > Kensho gaat voor de tweede keer naar school

De tweede les op de hondenschool. Voor vandaag staat gepland het leren apporteren. Niet echt een spelletje voor een Akita, maar we zullen zien of Kensho het leuk vind. Ik heb inmiddels wel iets gevonden wat ie goed kan dragen en waar ie altijd achteraan gaat. Het is een tennisbal in een oude sok. Dit speeltje heeft ie de afgelopen dagen alleen gekregen als we samen buiten speelden en zo blijft het speciaal. Als ie zich gedraagt als een Akita uit het boekje wil ie het misschien best een keer voor me ophalen, maar zal ie me voor gek verklaren als ik het dan steeds maar blijf weggooien en vinden dat ik het dan zelf maar moet ophalen of stoppen met weggooien. We zullen het zien, want er zijn talloze uitzonderingen. Ik vind het in elk geval niet belangrijk, anders had ik wel voor een Retriever gekozen. De Akita werd van oorsprong gebruikt voor de jacht op groot wild. Beren en wilde zwijnen apporteer je niet terug naar de jager in tegenstelling tot waar Retrievers bijvoorbeeld op zijn gefokt.

Toch niet... wat we wel hebben gedaan is volgen. Kensho moet nog leren om ook wanneer er heel veel afleidende factoren zijn, aandacht te hebben voor mij. Zolang dat er niet is, het fundament, heeft het geven van welk commando dan ook geen zin.

Vanmiddag zelf lekker in het zonnetje gezeten. Kensho lag even verderop in de schaduw te slapen. Daarna zijn we gaan wandelen aan de Noord IJsseloever, in het drassige bos. Voorbijgangers dachten dat ik met een vos liep.

   

 

31-10-2005 > Een akita heeft zelden zijn tong uit zijn bek hangen

Kensho heeft zelden zijn tong uit zijn bek hangen. Alleen bij erg druk spel zie je dit.

Hij wordt al groot. Vannacht maar eens die beer uit zijn bench gehaald, zodat ie zelf meer plek heeft. Omdat het dit weekend zo zacht was, heeft Kensho buiten mogen slapen, maar nu moet ie toch weer meer aan de bench gaan wennen. Deze week gaat ie er 's middags steeds een tijdje in, zo kan ik gaan plannen wanneer ik weer naar kantoor kan ter afwisseling met het thuiswerken.

Gewandeld aan de strijkviertelplas en daarna door naar de schapenweide in Langerak.

 

01-11-2005 > Herhalings-vaccinatie en check-up bij de dierenarts

De tweede vaccinatie stond voor vandaag gepland. Een testikel was terug omhoog geschoten, na wat gefriemel door de dierenarts zit het weer op zijn plaats. Kensho liet het allemaal bedaard toe. Vandaag woog ie 5,45 kg en heeft nu Tommie echt ingehaald (5 kg). Over twee weken weer een anti-wormenkuur en week later dan de derde vaccinatie. Dan heeft ie alle inentingen gehad.

Daarna gaan wandelen bij de dierenweide in De Meern voor een ontmoeting tussen hond - eenden en geiten. Kensho doet het allemaal erg rustig. Blaft niet dus de andere beestjes blijven ook rustig en komen nieuwsgierig dichtbij.

 

02-11-2005 > Puppy Shower

Bezoek van collega's Marieke, Suzanne en Alice inclusief hond 'Vlekje'(8 jarig Bordercollie teefje) gaf een ontzettende drukte, voornamelijk veroorzaakt door Kensho de wervelwind en weer nieuw speelgoed erbij voor kleine Kensho.

Ook met camera in 'sportmodus' werden de foto's maar niet scherp. De beige vlek hiernaast is tornado Kensho. En Vlekje vond het toch wel leuk hoor, want ze kwispelde heel hard.

Alice had twee menthol krokodillen bij (anti-tandplak) zich. Vlekje had die zo weg. Kensho heeft een dag later alleen de staart eraf weten te knabbelen, leurt met het ding rond en ik vind het niet meer naar menthol ruiken (ligt nu dus buiten).

Opvallend verschil is dat Vlekje blafte en gromde, terwijl je van Kensho alleen zijn ademhaling hoorde (die wel steeds sneller ging). Akita's zijn stille jagers en dat is te merken. Kensho heeft al wel een keer naar iemand geblaft. Er zat een man op het grasveld op zijn knieen met zijn rug naar ons toe met een schepje tussen de bloemen. Dat vond Kensho er maar verdacht raar uitzien.

 

03-11-2005 > Kensho blijkt niet tegen kietelen te kunnen :-)

Broer Albert (Appie) kwam op bezoek. Een van zijn toekomstige logeeradressen, dus is het belangrijk dat ze elkaar leren kennen.
Toen ontdekte Appie dat Kensho niet tegen kietelen kan en het heel leuk vind (semi-serieus proberend je hand weg te trappelen, maar intussen met een volle lach op zijn gezicht).
Lekker in het zonnetje zie je dat Kensho al aardig rood begint te kleuren. Een meisje zei tegen haar vader dat het net een wolfje was, waarop de man serieus aan mij vraagt 'Dat is een hond, toch?'.
Kensho doet zijn nationaliteit eer aan op deze foto.

Vergeten foto's te maken toen Sandra met Mijke van 1,5 jaar op visite kwam. Kensho is extra zacht naar kinderen toe, maar Mijke vond hem toch wel iets te druk.

Daarna buiten gaan spelen op de wadi (dat zijn kleine grasveldjes waardoor het regenwater terug het grondwater inloopt). Direct weer een volle confrontatie met een buurtbewoner. Die wadi's zijn het spaarzame groen in de wijk 'Parkwijk' (what's in a name) en ik mocht er niet op staan want dan zouden er ook andere honden komen en ik zou bovendien het gras plattrappen (!). Heb je een hond dan leer je de mensen uit je buurt kennen, of je nu wilt of niet. En dat terwijl ik overduidelijk alles opruim dat Kensho achterlaat en dat ie deze keer niet eens wat gedaan heeft.