Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

22 maanden oud (26 juni tot 26 juli 2007)

23-07-2007 > Een huilende Akita - Ontstoken ogen

Vorige maand sprak ik nog de hoop uit dat we even weg mochten blijven bij de dierenarts. Het was ons niet gegund. Kensho herstelde voorspoedig van wat het ook is geweest dat zijn lethargie en bloedarmoede veroorzaakte. Daarna ook van de ontstoken anaalklieren en toen liep ie ineens de hele dag te huilen. Tommie de kat heeft dat ook weleens gehad dus ik probeerde het op te lossen door een paar keer met dag met lauw water zijn ogen schoon te maken (er zat ook gelig pus in, soms zelfs heel veel). Verbetering bleef uit. Op het Japanse honden fotoverhalen forum las ik dat er Akita's zijn die dit vaker hebben en dat het soms alleen overgaat na een zalfje. Van de dierenarts kreeg ik een ooggel mee, weer met antibiotica erin. Kensho is de laatste tijd een ware antibiotica-junk. Goed dat ie probiotica bij zijn eten krijgt.


Pimp Your Dog > De geur van loopse teefjes?
'Wat een joekel voor een hondje!', dacht ik vanochtend toen ik Kensho bezig zag met zijn ochtendritueel (verzorgen van zijn persoonlijke hygiëne inclusief het reinigen van zijn voorhuid). Ik maakte er maar een foto van.

 

Omdat we toch weer eens bij de dierenarts waren liet ik die foto aan Frits zien met de vraag of dit normaal was. Met alle gebeurtenissen en dierenartsbezoeken de laatste tijd weet ik het soms ook niet meer. Houd ik Kensho met argusogen in de gaten, maar aan de andere kant is elk bezoekje tot nu toe niet voor niets geweest.

En ja, het was normaal. Niets om mij zorgen over te maken volgens de dierenarts. Wellicht hangt de geur van loopse teefjes in de lucht en is ie daarom nu zo groot.

Dus wie een knap Akita teefje heeft en ze is loops, mail eventjes... want deze stoere Akita reu heeft wel zin!