Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

23 maanden oud (26 juli tot 26 augustus 2007)

 

28-07-2007 > Familieweekend in Breda

Zo lig je lekker te relaxen.

En zo springt er 30 kilo Akita hond op je lijf.

Alles OK!

Kensho valt van de rand af.

Alles OK!

Met Albert moet natuurlijk altijd flink gestoeid worden. In Kensho's ogen is dat ook waar mannen goed voor zijn.

De haven in Breda wordt in ere hersteld. De straat is uitgegraven en je kunt hier lekker in het zonnetje zitten en naar de voorbijvarende bootjes kijken.

Wandeling langs Bredase hofjes.

De dag loopt op zijn einde. Kensho is moe en ontspannen...
.. en ik speel wat met de macro-functie van mijn camera.

 

01-08-2007 > Wandeling naar en door Park De Hoge Weide

In Park De Hoge Weide staan een drietal Teletubbie-achtige heuvels.

Kensho geniet zichtbaar van het zonnetje en de wind.

Beneden loopt net een hond voorbij.

The World By Kensho - Zicht op Parkwijk Zuid

 

04-08-2007 > Boottochtje in Utrecht

Met engelengeduld Kensho zover gekregen dat ie een wiebelig bootje instapte. Toen hij er eenmaal inzat genoot ie van het uitzicht. Als een volleerde boothond stond ie met 2 poten op de verhoging aan de boeg, kop in de wind, glimlach op zijn gezicht (helaas... geen camera bij me).

Volgende keer zal ik zijn veiligheidsharnas aandoen. Dat is beter dan het autotuigje, want heeft een handvat. Zo kan ik hem makkelijker helpen bij enge of moeilijke passages. Nu heb ik 30 kilo Akita uit de boot moeten tillen de kant op (want meneer Kensho wilde er toen natuurlijk ook weer niet uit!).

Zie rechts de foto van het tilharnas voor honden van Ruffwear - For Dogs On The Go.

Het Web Master harnas van Ruff Wear is een innovatieve 3-punts uitrusting die een verbinding creeert tussen mens en hond. Het geeft de hond comfort en veiligheid. Het Web Master harnas is in eerste instantie speciaal ontwikkeld voor werkende-/hulphonden.

Geen overbodige luxe trouwens voor Kensho. Deze Akita is al twee keer per ongeluk in het water gevallen. De eerste keer was ie nog een kleine onhandig Akita pup die verwoed een molshoop aan het uitgraven was en er omheen liep zonder te kijken wat daar was.. water dus.. plons! De tweede keer was eventjes geleden, dus hij zou beter moeten weten. Meneer Kensho wilde zich parfumeren. Had een viesruikend iets gevonden aan de waterkant en liet zijn wang erop vallen. Toen hij erover heen wreef was het dus weer.. plons! En dan schrikt ie zich rot. Echt onhandig van hem!

   
14-08-2007 > Voedseltest  

 

Beide zijn diepvriesvoer in de variant 'lam compleet'.

Links: Duck

Rechts: Rodi

 

 

Kensho duikt duidelijk naar rechts.

Rodi is goedkoper dan Duck, maar afgaand op de kleur vond ik Rodi er wel smakelijker uitzien. Waar het Kensho misschien om ging is dat Duck granen bevat en Rodi is gemaakt met rijst.

Het vervelende is dat het Rodi voer niet constant van samenstelling is. Ik had een hele voorraad gekocht en toen viel het op: de ene keer rood, dan bruin, dan beige. En omdat Kensho vaak zachte poep heeft zoek ik een hondenvoer dat ie lekker vind en waar hij het goed op doet. Het kan dus nog beter.

We gaan nu 'Prince' proberen.

 

18-08-2007 > Strandwandeling

 

Kensho begroet Roland en dan gaan we wandelen.

Waaaaahhhh wat is dat voor ding? Kensho vind het maar niets en blaft ernaar.

Mwah.. best leuk huisje zo!

Maar nu wil ik eruit. Ik kom naar je toe.

Schelpenberg.

Dit is zijn blik als ie een hond aan ziet komen lopen.

   
20-08-2007 > Loopse Labrador  
'Op een oude fiets moet je het leren', zal Kensho gedacht hebben. Een loslopende loopse Labrador komt onze kant op. Het is een senior Labrador en die zijn vaak al aan de zware kant, een teefje, en ze heeft wel zin in Kensho. Hij bedenkt zich geen seconde! Onderneemt direct actie en ik trek hem weg van het meisje. Dat herhaalt zich zo een aantal keren totdat twee meisjes eraan komen lopen. De Labrador hoort bij hen. Ik vraag ze hun hond mee te nemen, want 'anders krijg je straks jonge hondjes' zeg ik. Ze giechelen bij het idee: 'Ja, hihi... Labradors met puntoren!'.
   

Kensho doet nog even zijn impala impressie.