Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

2 jaar oud (per 26 augustus 2007)

 

26-08-2007 > Kensho is jarig !!

Voor Kensho maak ik een echte hondvriendelijke verjaardagstaart.

Een laagje rauw lamsgehakt, dan gekookte zilvervliesrijst en dit herhalen. De topping zijn stukjes gedroogde pens.

En natuurlijk 2 lichtblauwe kaarsjes !

Kensho was zo lief dat ie toestond dat Tommie (de kat) het eerste hapje nam

 

Kensho krijgt voor zijn tweede verjaardag een cadeautje van mama en Leslie.

Hij pakt het uit.

Het is een balletje.

Zonder ook maar iets te zeggen rent ie ermee weg.

 

En jij? Ja jij... wil jij een cadeautje van mij? Ik heb twee e-boeken weg te geven.

Het enige dat je hoeft te doen is deze link volgen en gratis lid worden van de hondenvoer nieuwsbrief van Best Dog Food Guide.

   
   
Kensho en Leslie zitten als mannen onder elkaar op een bankje in de zon. Leslie drinkt een wijntje en vertelt Kensho hoe hij aan dat litteken op zijn arm komt (of zo lijkt het althans.. ik was er niet bij).

"Zie je dat Kensho? Dat deed zeer joh toen het gebeurde."

 

 

 

Kensho denkt 'even afkussen' en geeft Leslie een lik.

"Al klaar"

 

9-9-2007 > Is ie nu dan volwassen?

 

Ik was altijd blij en stiekem ook wel trots erop dat ik een hond had die NIET naar hond rook. Kensho had een zoetig luchtje. En ineens.. plotsklaps ruikt ie naar hond. Aan iemand vragen: 'Mijn hond ruikt ineens naar hond, is dat normaal?' komt een beetje vreemd over, maar ik vraag het me wel af. Is het misschien net zo als bij mensen dat ze na de puberteit aan de deo moeten?

Update 22-12-2007:

Tijdens een wandeling kwamen we wat Akita liefhebbers tegen. We spraken wat over het ras en toen werd gezegd "en nog een voordeel van Akita's is dat ze helemaal niet stinken". En toen realiseerde ik mij dat de hondengeur die Kensho een tijdje heeft gehad inderdaad weer weg is. Kensho ruikt weer helemaal naar zichzelf

'Hee, dat is leuk! Eindelijk weer een update op Lilama!'

In de afgelopen twee jaar heb je Kensho zien opgroeien van klein bruin met grijs Akita pupje tot de stoere - en nog steeds lieve - Akita die hij nu is. Zijn uiterlijk verandert niet meer zo en daarom wil ik de chronologie op lilama gaan loslaten. Twee jaar is een mooie tijd.

Lilama zal daarom vanaf nu meer in de breedte worden uitgebreid en ik zal de hondenbelevenissen dan niet meer per week of maand groeperen, maar per categorie. Denk bijvoorbeeld aan boswandelingen met je hond, strandwandelingen met je hond, op vakantie met je hond, hondenshows, hondentraining, honden die stoeien met elkaar etc.

Ik hoop dat de website des te boeiender zal worden. Mail mij gerust met suggesties.

 

Oproep aan akita- en andere hondenliefhebbers:

 

Voor mij is Kensho natuurlijk de leukste hond . Maar voor jou is dat misschien niet zo en als je zelf een hond hebt, dan hoop ik dat hij jouw beste vriendje is. Zet hem of haar eens in het zonnetje door de leukste of mooiste foto op te sturen met een verhaal erbij waarom jouw hond zo bijzonder is.

Deze verhalen en foto's verzamel ik en zet ik in het spotlight op lilama.

Er staan nu al wat andere honden op lilama, namelijk Kensho zijn ouders, broertjes en zusjes. En er is altijd plaats voor meer bijzondere honden.

Stuur je foto en verhaal op per e-mail aan: info#lilama.nl (vervang '#' door '@').

 

 

 

Zoek de verschillen

 

Op lilama vind je nog meer hondenpuzzels voor kinderen.

   

Nou vooruit dan... op veler verzoek zal ik toch nog af en toe een update in Kensho's 'dagboek' schrijven. Maar vergeet niet ook te kijken naar de nieuwe Akita onderwerpen die recent zijn verschenen zoals:

23-12-2007 > Akita Historie

22-12-2007 > Kensho in Winter Wonderland

28-11-2007 > Akita en Huskey vechtpartijtje

23-11-2007 > Hond afleren achter een kat te jagen

   

25-12-2007 > Kerstmis in Breda

We komen binnen en Kensho ziet in zijn ooghoek een cadeautje liggen onder de kerstboom. Onweerstaanbaar natuurlijk sinds hij als pup heeft meegemaakt dat het eerste cadeautje voor hem was en er iets leuks en lekkers in zat. Binnen een seconde grist hij het cadeautje weg, scheurt de verpakking eraf en gaat ermee spelen. Het is een heel zacht beertje dat in zijn armen een klein elandje vasthoud. Je zou het haast niet zeggen, maar het is echt hondenspeelgoed. In de buik van het beertje zit een pieper (erg verstopt achter die knuffeleland). Pas na het spelen begroet Kensho mijn moeder en laat zien wat ie van de kerstman heeft gekregen.

 

Deze handpop haalt het slechtste in Kensho naar boven. Zo zacht als hij met zijn nieuwe beertje speelde, zo hard moet dit witte katje (dat vroeger tot mijn speelgoed behoorde) het ontgelden. We hebben het maar afgepakt.. dit ging echt de verkeerde kant op .

   

ga naar de Akita foto index om te zien hoe Kensho er ook alweer uitzag als pup

Akita 23 maanden
ga terug naar 'Akita Honden leven' HOME