Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

10 weken oud (de 4e week in huis)

 

04-11-2005 > Op bezoek bij mama en 'granddog' Leslie

Bezoekje aan mijn moeder, zijn andere logeeradres. Kensho heeft eerst de hele begane grond geïnspecteerd en was erg tevreden met de tegelvloer (zeker omdat de vloerverwarming uitstond), maar spelen doet ie toch het liefst op een vloerkleed (of het is gewoon omdat ie dat gewend is). Als zijn speelgoed ervanaf raakt, pakt ie het op en loopt ermee terug naar het kleed.

Kensho doet zijn "chihuahua" act.

Het speelse puppy-happen wordt al minder, maar soms kunnen zijn tandjes echt pijn doen.

'Granddog' Leslie heeft buiten gewandeld met Kensho voor een 'male-bonding session'. Daarna heeft Kensho zichzelf erg vermoeid met een balletje, zodat toen tante Loes en Darryl langskwamen ze konden kennismaken met een slaperige pup.

He he... de egel is dood!

Kensho bij het boeddha beeld en de Japanse Esdoorn.

 

05-11-2005 > De eerste pup fase van de angstresponsen is aangebroken

Kensho vertoont zijn eerste angstrespons op een vreemde stofzuiger (die van thuis vind ie niets aan). Verder heeft ie naar de CV kast en naar de schouw geblaft in een boerderij, maar daar zouden weleens muizen kunnen zitten (of eigenlijk vrijwel zeker). Het blaffen naar de fles sinas midden op de keukenvloer sloeg verder nergens op. Hij moet dus nog beter onderscheid leren maken tussen wat alleen maar raar is en wat echt niet pluis is.

In de ontwikkeling van pups krijgt na de 7e week de angstrespons meer de overhand (toenaderingsgedrag versus vermijdgedrag). Dan gaan ze niet meer zonder meer overal spontaan op af, maar kijken ze meer de kat uit de boom. Bij Kensho dit pas voor het eerst gezien bij 10 weken. Ook nieuw is dat ie niet meer altijd bovenop andere honden gaat staan, maar ook kan afwisselen en zichzelf soms spontaan overgeeft tijdens het stoeien.

Op straat zei iemand nog "Hij is toch wel echt, he? Het is net speelgoed. Lijkt wel nep!"

 

Een buurtbewoner heeft Kensho gespot in de patio. Kensho had niets in de gaten. Ook op straat ziet ie vaak vanalles, maar katten ontsnappen nog erg vaak aan zijn aandacht. Zo niet Tommie thuis. Als ze nu maar niet weg zou rennen, dan was er niets aan de hand. De achtervolgingen zijn Tommie te wild en het een houdt het ander in stand.

 

06-11-2005 > Agility les op de hondenschool en ons aangemeld voor de vuurwerkcursus

's Ochtends weer naar puppyklas. Kensho luisterde al wat beter dan vorige week. Voor het eerst moesten de puppen door een tunneltje en dat deed ie goed. Ik heb ons ook opgegeven voor de vuurwerkcursus. Hierbij zijn er twee extra zondagmiddaglessen en een laatste les in het donker met het echte vuurwerkeffect. Ter voorbereiding thuis kreeg ik een CD mee.

's Middags met Kensho gewandeld in de Kaapse Bossen bij Doorn. Daar zag ie voor het eerst paarden. Initieel huiverig naar achteren, maar dan toch nieuwsgierig weer naar voren.

 

09-11-2005 > Een lange autorit voor Kensho.. hij gaat gewoon lekker slapen tot we er zijn

 

Kensho's eerste bezoek aan Albert in Eindhoven. Door file een rit van een uur en die hebben we ononderbroken gereden, zonder problemen. Tegenwoordig gaat ie gewoon liggen slapen in de auto. Alleen die vervelende afrit 'Strijp', net België daar. Toen werd ie wakker natuurlijk.

Achtervolging van een bamboestengel in Appie's tuin. Aan bamboe geen gebrek daar. Kensho vond het ook mooi dat de buurman duiven heeft.

Ook Andrea kwam nog even op bezoek.

Buiten op straat weer de vraag of het een vos was waar ik mee liep. En twee voorbijgangers hoorde ik tegen elkaar zeggen nadat ze voorbij waren: "Was da nou een voske?".

 

Het vreemde tokkelgeluid uit dit instrument kon Kensho minstens 20 seconden boeien. Toen vond ie het maar saai.

Van Appie mag Kensho op de bank. Nu is het verschil in uiterlijk met mijn bank erg groot, hopelijk gaat ie het niet verwarren. Thuis mag ie het namelijk niet en moet ie gewoon met vier voeten op de grond blijven. Zelf kon Kensho niet eens op de bank komen en had ie steeds een 'voetje' nodig om zich erop te worstelen.

Apporteren deed ie als de beste vandaag. Net een Golden Retriever, ook qua zijn slijmgedrag bij vreemde mensen op straat. Dan gaat ie steeds 'mooi zitten', lief kijken en kwispelen. Als de mensen hem vervolgens negeren, kijkt ie ze verbaasd na. Soms piepend en altijd erg teleurgesteld.

Kensho loopt bijzonder goed mee aan de riem als ie hoognodig een grote boodschap moet doen. Hij wil dat namelijk het liefst op gras doen en in Appie's wijk is er nu eenmaal niet zoveel gras en moesten we best een stukje lopen. Wat liep ie goed zeg!

 

Buiten in het donker hoorde we ineens een grote waakhond aanslaan. Kensho had het er helemaal niet op en wilde hard wegrennen voor het boze geluid. Toen ben ik rustig voorop gaan lopen. Hij keek en liep wel even mee, maar was nog steeds bang. Na een paar meter alsnog teruggedraaid.

Een kleiner hondje had ie eerder voluit in een Judo-greep genomen. Als we tijdens het wandelen grote honden tegenkomen, zoals laatst een grote Husky, dan deinst ie nergens voor terug... maar zo in het donker.. met dat geblaf....

De furby vond ie maar raar. Die werd eerst behoorlijk uitgeblaft, waarop de furby reageerde met "Waaaaahhhhh... loud sound..".

 

10-11-2005 > En weer een mijlpaal voor Kensho... voor het eerst 4 uur alleen !

Vandaag twee meetings op het werk. Kensho is voor het eerst 4 uur alleen geweest (in de tuin).