Een Akita Hondenleven met Kensho in de hoofdrol

11 weken oud (de 5e week in huis)

 

11-11-2005 > Voorbereidingen voor de vuurwerkcursus.

Ter voorbereiding op de vuurwerkcursus van 3 lessen (waarvan de laatste in het donker met echt vuurwerk) heb ik de CD afgespeeld. Precies volgens de instructies dus op laag volume starten en dan steeds harder. Kensho keek eventjes op en speelde gewoon door. Tot uiteindelijk de CD-speler op zijn hardst stond en het hier een asociaal vuurwerkgeknal was in huis... en nog steeds ging Kensho onverstoorbaar door met bijten in zijn nieuwe panterspeeltje.

 

En dan zeggen ze dat Akita's niet apporteren. Kensho gaat wel vaker tegen de Akita rasbeschrijving in.

Apporteren gaat best wel goed. Hij heeft er echt lol in!

Opletten, pakken en terugbrengen gaat helemaal goed...

 

Kensho onderweg met panterprooi.

 

En nog een keer.

 

Tja... en dan loslaten en afgeven.

Met een gewone tennisbal gaat het wat beter, daar heeft ie minder grip op omdat de bal iets te groot is.

Beetje een rare panter hoor, met een tennisbal in zijn buik en blauwe ogen.

Dat achtervolgen van zijn staart zit er nog steeds in. Volgens mij is het vaak "overspronggedrag" en daarom mag ie het niet meer als ie aan de lijn zit. Als Kensho een commando heeft gekregen en hij heeft geen zin... dan ineens ziet ie zijn staart, jaja.....

 

12-11-2005 > Kensho gaat mee naar een vrijwilligersproject in Amelisweerd

Vandaag hebben we Annet bezocht bij haar vrijwilligersproject. Kensho mee voor de gezelligheid en ik heb foto's gemaakt voor (tijdelijke) publicatie op deze website. Zo heeft Annet een URL die ze kan gebruiken bij verdere advertenties (daarbij is namelijk vaak een website nodig).

Kensho's angstrespons was weer even zichtbaar toen hij werd geconfronteerd met iemand die druk aan het houtzagen was. Net gedaan of er niets aan de hand was en na een minuutje drong dat ook tot hem door.. dat er ook inderdaad niets bijzonders aan de hand was.

Je ziet het niet op deze foto, maar Kensho had een erg blij gezicht terwijl ie door het bos liep. Roetsend door de bladeren. Galopperend op het modderige pad.

's Avonds gaan eten in Breda. Kensho dus nog met modderpoten de auto in... maar hij kwam er schoon uit! Hij wast zichzelf best vaak, net als een kat. Erg handig dus zo'n Akita. De autoritjes gaan erg goed. Kensho valt gewoon in slaap en ziet het wel wanneer we aankomen, rekt zich dan wat uit en doet wat stretchoefeningen en is dan weer helemaal wakker.

 

13-11-2005 > Vierde keer naar school en weer een nieuwe kennismaking

Onze vierde les op de hondenschool. Volgens de trainer is het juist goed dat Kensho niet wil loslaten bij het apporteren en heeft ie een goede prooidrift (vandaar ook zeker dat ie liever pluche beestjes apporteert dan flosstouwtjes en balletjes... die kun je zeker niet eten). Ook zegt de trainer dat ik moet zeggen 'genoeg' in plaats van 'los'. Volgens mij maakt dat niets uit als je iets kiest dat lekker bekt en daar consequent in bent. Kensho loopt echt niet met de dikke van Dale rond. Ja.. een beetje eigenwijs zijn we allebei wel.

Vanmiddag nieuw bezoek voor Kensho. Suzan kwam langs met verse vis en de andere benodigdheden voor een gezond en lekker Japans diner. Kensho vond die geuren onweerstaanbaar en liep met zijn neus hoog door de keuken. Maar schooien dat doet ie niet, hij blijft netjes op afstand zitten. Dat ie loopt te ruiken is niet erg natuurlijk, dat mag gewoon. Zolang maar niemand hem ooit iets zomaar geeft, want anders zal ie dat nooit meer vergeten en dan begint het bedelgedrag.

 

Akita's houden van vis !

Tonijn sashimi

Gestoomde wontons

Tijdens de wandeling rond de Strijkviertel plas werd Kensho twee keer herkend als Akita Inu. Dat is wel apart want of mensen weten het niet of ze denken dat het een Husky is.

 

14-11-2005 > Appie de 'DogSitter' en Kensho gaat door het dolle

Tijd voor de tweede ontwormingskuur voor Kensho (althans de tweede die ik hem geef) met Milbemax (nu 2 tabletjes i.p.v. 1).

Vanmiddag kwam Albert 'dogsitten' terwijl ik ging winkelen. Op mijn vraag hoe het was gegaan antwoorde hij 'ADHD in het kwadraat'.

Hij gaat nog regelmatig de bench in of naar buiten, zodat ie aan zijn nog noodzakelijke dutjes toekomt. Want ook al is ie moe.. hij blijft anders gewoon gaan. Maar uiteindelijk kreeg zelfs Kensho slaap. Zie hieronder het bewijs...
Kensho heeft voor het eerst een reprimande gehad van een hond. Deze terrier accepteerde niet dat Kensho gelijk bovenop ging staan en viel aan, blaffend, grommend, bijtend. Kensho leek eerst geschrokken en piepte, maar ging toen terug. De terrier ging uiteindelijk met zijn buik omhoog op de grond liggen en Kensho kwam voor mij zitten. En door deze ervaring groeide hij! Gelijk 's avonds wilde hij dus kijken hoe hoog hij gestegen was en gromde naar mij toen hij zijn bench in moest. Dat was dus pech.. want hij kreeg op zijn donder en moest natuurlijk gewoon de bench in (en kwam er lief weer uit).

 

15-11-2005 > Kensho krijgt privéles aan huis, les 1 van 5 puppie privélessen

Privé-les aan huis van Angelique van Kangani. Een jaar geleden heb ik zonder hond wat lessen bijgewoond en haar aanpak vind ik erg goed. Ook omdat zij ervaring heeft met deze rasgroep wil ik graag extra begeleiding van haar. Intussen blijf ik gewoon naar de hondensportvereniging in Leidsche Rijn gaan, dat vult elkaar gewoon aan. Binnen een uur was al een gedragsverandering te zien!

 

16-11-2005 > Wow ! Wijziging van trainingsaanpak geeft direct merkbaar effect

Wat een verademing! Kensho bijt haast niet meer (of 'happen' want hij schiet niet met scherp zeg maar). En Tommie kan weer geregeld bij hem in de buurt liggen. Knorrend, pootjes relaxed omhoog en zelfs met zijn rug naar Kensho toe.. gevaarlijk dichtbij. Tommie doet er dan nog een schepje bovenop door in het zicht van Kensho uit zijn waterbak te gaan drinken.

Kensho behandeld met Frontline Combo ter preventie van vlooien, teken en luizen.

Vroeger lagen hier tijdschriften en boeken en nu een kat.. of een hond.

 

Kensho is een jongetje, en jongetjes... spelen met auto's! Omdat dit autootje geluid maakt, met de koplampen knippert en heen en weer rijd vond Kensho het maar raar en werd het autootje hard uitgeblaft (en dat 's ochtends vroeg!.. doet ie anders nooit hoor... ).