Kaapse Bossen @Doorn in de Winter

Perfect bos voor een lekkere wandeling met de hond

 

22-12-2007 > Het Kaapse Bos is omgetoverd tot winter wonder landschap

   

 

Met min 6 graden zijn fleece handschoenen niet echt voldoende, zeker niet als ze regelmatig uitmoeten omdat die digitale camera's van tegenwoordig van die kleine knopjes hebben.

Een camera met voice-control.... dat zou pas handig zijn!

   

Twee keer kregen we te horen: 'Die hond past mooi in dit landschap'. Aan de andere kant.. met die zon op zijn velletje is Kensho behoorlijk in contrast met zijn omgeving. Het past... en ook weer niet.

 

We hebben de wandeling gebruikt om ook weer even het 'hier' commando te oefenen (het was nodig!!!). Ik had vleesstrips meegenomen als beloningsmateriaal. Als Kensho voorbij kwam sjezen in volle vaart en ik riep 'Kensho, hier' drukte ie acuut op de rem, draaide om en kwam met een lief gezicht zijn beloning halen (hij weet dat ie het pas krijgt als ie ook oogcontact maakt). Als ie snuffelde en ik riep 'Kensho, hier' dan merkte ik dat ie het soms ECHT niet hoorde. Snuffelen vergt ook erg veel concentratievermogen; veel meer dan hard sjezen. Als ik het commando herhaalde drong het soms ineens tot hem door en sprong direct op (zo lekker zijn die vleesstrips dus.. en het scheelt dat ie zijn ontbijt nog niet had gehad ).

 

meer boswandelingen met je hond
terug naar akita hondenleven HOME