Honden Stoeien Graag met Andere Honden

Ook Akita Kensho.... kijk maar

Klik op een foto voor meer

Vroeger werden Akita's in Japan ingezet bij hondengevechten. Dat klinkt erg agressief, maar als je goed kijkt zie je dat de Akita een hele mooi vechttechniek heeft. Het is echt Oosterse krijgskunst. Het bestaat uit worstelen, vastpakken en duwen zonder bijten of grommen. Een Akita gromt niet bij spel (deze niet tenminste).

Als Kensho gromt, dan is het serieus een provocatie naar een reu die aan hem gewaagd is. En bij 'menens' vechten zie je dat die Oosterse krijgskunsten ook erg gevaarlijk kunnen zijn. Gelukkig heb ik dat niet vaak hoeven zien. Maar bij elke (vreemde) hond die ons tegemoet loopt, houd ik Kensho kort en strak aan de riem. Op afstand zie ik niet of het een reu of teef is en al het een reu is kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Teefjes zijn om mee te spelen en kleine hondjes negeert ie gewoon.

Maar Kensho heeft ook mannelijke vrienden, of beter gezegd: 1 goede. Er is een boxer 'Max' hier in de wijk die een hekel heeft aan reuen, maar niet aan Kensho... en Kensho niet aan hem. Het zijn maatjes.

28 november 2007

Honden speelvechtpartijtje Akita met Husky

Akita Kensho (reu, 2 jr 3 mnd)

&

Husky Joy (teefje, 11 maanden) van Bianca

28 november 2007 in de voetbalkooi in Parkwijk

 

Een verwant ras en echt aan elkaar gewaagd deze twee. Joy is momenteel Kensho's absolute favoriet. Toen hij haar vanochtend zag was ie verrukt. En wat een trekkracht had ie aan de lijn "dat doet ie anders nooit" .

Het mooie is bij een akita-husky stoeipartij is het geluid. Je hoort alleen het ademen. Geen geblaf. Geen gegrom. In stilte maken ze lol, want dat hadden ze zeker.

   
   
terug naar een Akita Honden leven home