Jouw Akita

Omdat Kensho niet de enige is die harten verwarmd

 

 

Zoals je inmiddels duidelijk zal zijn is voor mij Kensho de nummer #1 hond. En zo heeft iedereen zijn eigen maatje. Op lilama.nl is voor iedereen plaats, zolang je maar vertelt wat jouw hond zo speciaal maakt en een paar foto's meestuurt. Laat zien aan anderen dat Kensho niet de enige superlieve Akita is.

Geef je hond een extra plaats in de wereld, zet hem op lilama, vertel over zijn of haar rare gewoonten en stuur foto's naar mij via info @ lilama.nl. Ik zorg dat er dan een extra plaatsje voor jouw hond wordt ingericht.

Zie ook de puppy foto's die Monja stuurde op de Akita 'vraag en antwoord' page.

 

Mayra

Door Tiny

"Ik zag jouw oproep en dacht hier reageer ik op, want ik wil je toch even vertellen dat jij niet alleen een hele lieve hond hebt (hihi) want die van mijn zijn echt schatten…allebei!

Ik heb een Great Japanese Dog, Mayra genaamd en zij heeft een hele grote vriend een Syberische Husky Tyro genaamd. "Dit is Mayra en ze is 6 jaar. Het is echt een schat van een hond en ik kan geen betere wensen. Ze is altijd vriendelijk naar de mensen en kinderen en daarom is ook bijna iedereen verliefd op haar en dat weet ze ook hoor.

Voor honden heeft ze een bepaalde voorkeur, want ze vind niet iedere hond leuk, maar goed dat hoeft ook niet want ook honden hebben een voorkeur net als wij. Wat haar zo speciaal maakt is dat ze er is als je even een vriend nodig hebt, want knuffelen is dus het liefste wat ze doet.

Ze is zo aanhankelijk en is ook altijd blij, en dat laat ze ook altijd zien wat niet altijd goed uitvalt want ze kan wel eens tegen je aanspringen in een spontane bui, en ik kan je zeggen dat je dan wel eens een blauwe plek aan over kan houden. Maar goed dat hoort erbij en ze bedoeld het goed ook al weet ze dat ze het niet mag, en ze kan erna dan ook heel schuldig kijken en ja als je in die hondenogen kijkt ben je echt verkocht hoor.

Tyro is haar grootste vriend en daar komt geen hond tussen. Toen ik haar kocht in 2002 moest Tyro er de eerste week niks van weten, maar na die week zijn ze onafscheidelijk en dat is prachtig om te zien. Ze doen ook bijna alles samen en voelt de ene zich niet lekker dan wordt die vertroeteld door de andere.

Mayra is ook geen echte blafhond want die ene keer dat je haar hoort, tja dan is er ook echt iets aan de hand en kan je het beste even gaan kijken, want als er iets aan de hand is dan waarschuwt ze wel en zeg nu zelf, een betere hond kan je dan toch niet hebben.

Mayra is een hond die ook het liefste bij het gezin is want normaal liggen ze 's nachts in het hondenhok, maar soms heeft ze van die kuren dat ze het liefste bij je in bed komt liggen( bij wijze van spreken). Ze heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat ze een eigen stoel heeft en die geeft ze dus echt niet af.Maar goed ik kan er uren over vertellen want je maakt best wel van alles mee met honden.

Ik wil hier alleen mee zeggen dat ik ontzettende lieve beesten heb en ze het liefste nooit meer kwijt wil.

Door Tiny

Staat hier straks jouw Akita?

mail je verhaal en foto's naar info @ lilama.nl


 

terug naar een Akita Hondenleven HOME