Akita Weblinks 
voor alle hondenrassen
terug naar EEN AKITA HONDENLEVEN
HOND & EEN GOED HART
NON-PROFIT ORGANISATIES
Hondenbescherming
De Hondenbescherming geeft voorlichting over het hebben en houden van honden, biedt juridisch advies en voert controles uit als er twijfel is over de omgang tussen hond en eigenaar.
Dutchy Puppy Foundation
Deze stichting is onder andere door Bridget Maasland in het leven geroepen om honden over de hele wereld te helpen. Dutchypuppy steunt stichtingen ter plaatse met geld en goederen om mishandeling van honden tegen te gaan en de populatie van zwerf- en straathonden kleiner te maken.
Dierenopvang Bosnie
Stichting Dierenopvang Bosnie helpt zwervende aangeschoten honden. Om mee te helpen kun je een hond op afstand adopteren.
ActieZwerfhonden Turkije
Stichting ActieZwerfhonden helpt zwerf- en asielhonden in Turkije. Hierbij volgen ze het ' Neuter & Release' programma dat in 2001 is ontwikkeld door het SHKD. Honden worden hierbij gesteriliseerd, gemerkt en weer vrij gelaten.
Stichting Dierenthuis
Stichting Dierenthuis is een opvang voor kansarme asieldieren. Oude zieke honden, verwilderde katten en katten besmet met het kattenaids- of leucosevirus vinden hier een blijvend thuis.
VOORKOM DIERENLEED OF RAPPORTEER HET
Dierenleed melden: 0900-2021210 (0,10 ct/min)
Dierenambulance bel:  06-51803031
Dierenpolitie
Landelijke inspectiedienst op het gebied van dierenbescherming.
HERPLAATSING VAN HUISDIEREN
Baasje Gezocht
Hier vind je het collectieve aanbod van herplaatsingsinstanties.
Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren
Deze stichting, voorheen Christa Uitendaal Stichting, is opgericht om een nieuw thuis te zoeken voor huisdieren van wie het baasje is overleden of ernstig ziek is.
I WANT TO GO HOME