Akita Weblinks 
voor alle hondenrassen
terug naar EEN AKITA HONDENLEVEN
HOND & VRIJE TIJD
 
TIPS & TRUCS VOOR REIZEN MET JE HOND
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bij het LNV loket kun je informatie aanvragen over het reizen met hond of kat, sledehondensport, de regeling agressieve dieren (Pitbull Terriėr) en ook over opvang, fok en (ver)koop van honden of katten.
Hot Dog Holidays Reistips
Engelstalige site met reisinformatie voor jou en je huisdier
HONDVRIENDELIJKE STRANDEN IN NEDERLAND
Beach End Strandpaviljoen Noordwijk
Hier is het altijd hondenweer. Een van de weinige plekjes aan de Hollandse kust, waar je het hele jaar door (dus ook in de zomer) welkom bent met je hond. Er is een vrij stuk strand van 4 km richting Katwijk, waar je viervoeter vrijuit mag rennen, zwemmen en spelen. Na afloop zijn jullie allebei welkom voor een drankje in het Paviljoen op het strand (open van 15 maart tot eind september).
Erkemederstrand, camping & jachthaven met hondenstrand
Het middelste gedeelte van hun 3 km lange strand is het "Hondenstrand" waar de honden los lopen, zwemmen en ravotten met hun baasjes.
HONDVRIENDELIJKE VAKANTIES
Dog Walk Trail
Dog Walk Trail organiseert hondenvakanties in de Belgische Ardennen en Oostenrijk voorzien van Doggy Day Care zodat je ook eens de stad in kunt.
Hot Dog Holidays
Hot Dog Holidays selecteert hondvriendelijke hotels, huisjes, bed&breakfasts en andere lokaties in Europa waar je met je hond bent. Het aanbod is onder andere te vinden in landen als Frankrijk, Spanje en Portugal.
Take Your Dogs on Holiday
Hier vind je informatie (ook in het Nederlands) over twee hondvriendelijke vakantiehuisjes in Frankrijk.
ACTIEVE WANDELINGEN MET JE HOND
Walk Your Dog
Anders dan de naam doet vermoeden is dit een Nederlandstalige site. Deze wordt regelmatig ge-update en gaat over hondenvakanties, hikes en mooie wandelingen.
Wegwijzer naar hondvriendelijke routes
Hiking-site.nl heeft een overzicht gemaakt van websites waar je kunt zoeken op hondvriendelijke wandelroutes. Een goed vertrekpunt voor een heerlijk ontspannen dagje uit met je hond.
eDogation & Sports
eDogation organiseert meerdaagse wandeltochten in de Benelux samen met andere hondenbezitters. Je loopt ongeveer 20 km per dag en dat vier dagen. Je bagage wordt vervoerd en je slaapt op campings.
DogTracking
Dit is een website in ontwikkeling. De aankondiging belooft hikingtrips met je hond, dus misschien de moeite waard later eens te kijken of er al activiteiten online te bespeuren zijn.
Hondvriendelijke activiteiten door Staatsbosbeheer
Op de website van Staatsbosbeheer kun je zoeken op provincie, plaats, datum en type activiteit. Je kunt ook trefwoorden gebruiken, vergeet dan vooral niet om ' Honden toegestaan' aan te vinken.
Wandelpad
Honderden gratis wandelroutes en -tochten in binnen- en buitenland (ook GPS routes). Je kunt hier slaapplaatsen en wandelmaatjes vinden. Lees tevoren de informatie over de route zodat je weet of je hond los mag bijvoorbeeld.
Praktische informatie van Tweevoeter over wandelen met honden
Hondvriendelijke wandelroutes, etiquette voor honden uitlaten, hondenwandelclubs en links naar hondenforums. Je kunt hier ook oproepjes plaatsen, maar ik heb niet de indruk dat het succespercentage hoog is. Proberen kan altijd, het idee is goed.
Hiking Site
Geen hondspecifieke site, maar wel vol met informatie die van pas kan komen als je met je hond een hike (lange buitenwandeling) gaat maken.
HONDENVOEDING
Best Dog Food Guide (tip!)
Een Engelstalige site met allerlei informatie rondom hondenvoer. De basis (wat heeft een hond nodig, hoe zit zijn spijsvertering in elkaar), de markt (trends, drivers, de spelers) en nieuwe ontwikkelingen, maar ook gerelateerde onderwerpen als zwaarlijvigheid bij honden (een steeds groter wordend probleem) en voedselallergie.
Dog Food Blog (tip!)
Een Engelstalige nieuwssite met allerlei korte berichtjes, anekdotes en artikelen over hondenvoer en gerelateerde onderwerpen. Trends, nieuwigheidjes en actualiteiten zoals terugroepacties van specifieke hondenvoermerken.
Voedsel en Waren Autoriteit
De kwaliteit van diervoeders is van belang voor de gezondheid en welzijn van dieren, maar ook van mensen. De VWA controleert bedrijven op de traceerbaarheid en het correct gebruik van grondstoffen en op de kwaliteit van het productieproces. De VWA werkt ook aan het terugdringen van dierziekten.
Carnibest
Carnibest is een complete diepvriesvoeding voor honden gebaseerd op vers vlees, vuile pens, fijngemalen groenten en botten. Helemaal ge-ent op wat een hond, als afstammeling van de wolf, nodig heeft vanuit zijn natuur gezien.
Biofood
Biofood is een complete droge voeding voor de hond. Het is een natuurlijke voeding met onbespoten plantaardige grondstoffen, veel vlees, natuurkruiden en vrij van chemische toevoegingen.
HONDVRIENDELIJKE RESTAURANTS
Volgt binnenkort (net als heel veel meer).
NON-PROFIT ORGANISATIES
Hondenbescherming
De Hondenbescherming geeft voorlichting over het hebben en houden van honden, biedt juridisch advies en voert controles uit als er twijfel is over de omgang tussen hond en eigenaar.
Dutchy Puppy Foundation
Deze stichting is onder andere door Bridget Maasland in het leven geroepen om honden over de hele wereld te helpen. Dutchypuppy steunt stichtingen ter plaatse met geld en goederen om mishandeling van honden tegen te gaan en de populatie van zwerf- en straathonden kleiner te maken.
Dierenopvang Bosnie
Stichting Dierenopvang Bosnie helpt zwervende aangeschoten honden. Om mee te helpen kun je een hond op afstand adopteren.
ActieZwerfhonden Turkije
Stichting ActieZwerfhonden helpt zwerf- en asielhonden in Turkije. Hierbij volgen ze het ' Neuter & Release' programma dat in 2001 is ontwikkeld door het SHKD. Honden worden hierbij gesteriliseerd, gemerkt en weer vrij gelaten.
Stichting Dierenthuis
Stichting Dierenthuis is een opvang voor kansarme asieldieren. Oude zieke honden, verwilderde katten en katten besmet met het kattenaids- of leucosevirus vinden hier een blijvend thuis.
HONDENSPULLEN ZOEKEN EN KOPEN OP INTERNET
Natte Neuzen
Outdoor internetshop voor hondenbaasjes. Koop hier een praktische stoere rugzak voor je hond of bijvoorbeeld een makkelijk te vervoeren eet- en drinkbak voor onderweg en op de camping.
Jack Wolfskin
Vergeet jezelf niet. Zoek hier een goede tent, wandelschoenen en weer en windbestendige kleding.
HONDENSPORT
Hondensport en sporthonden
Website over hondensport, africhting en dressuur. Werkhonden, diensthonden, reddingshonden en informatie over de hierbij meestgebruikte hondenrassen.
HONDENPENSIONS
Let op dat je hond elk jaar zijn vaccinaties krijgt, anders kan je hond sowieso niet naar een verantwoord hondenpension.
Dierenhotel Marijke
Pension voor honden en katten in Kamerik (onder Utrecht).
De Ark
Kleinschalig pension in Drenthe.
Animal Plus
Pension in Brummen voor honden en katten. Tevens trimsalon.
HERPLAATSING VAN HUISDIEREN
Baasje Gezocht
Hier vind je het collectieve aanbod van herplaatsingsinstanties.
Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren
Deze stichting, voorheen Christa Uitendaal Stichting, is opgericht om een nieuw thuis te zoeken voor huisdieren van wie het baasje is overleden of ernstig ziek is.
VOORKOM DIERENLEED OF RAPPORTEER HET
Dierenleed melden: 0900-2021210 (0,10 ct/min)
Dierenambulance bel:  06-51803031
Dierenpolitie
Landelijke inspectiedienst op het gebied van dierenbescherming.
VAKANTIES BUITEN EUROPA
Canine Hikers Californie
Canine Hikers Californie organiseert dagtrips in de heuvels rondom Los Angeles County. Het is een club, maar iedereen mag meedoen.
ALTERNATIEVE GENEESWIJZEN BIJ DIEREN
Natuurgeneeskunde voor dieren
Deze adviespraktijk voor veterinaire natuurgeneeskundige is gevestigd in Oudenbosch (Noord-Brabant).
 
VERZEKERINGEN VOOR HUISDIEREN
Protec Direct Verzekeren
Ziektekostenverzekering van SNS Reaal voor huisdieren, vroeger bekend als Dier&Zorg
Pico Bello Dierenverzekering
Pico Bello huisdierenverzekering is de eerste in Nederland met een no-claim korting
I WANT TO GO HOME